AJANKOHTAISTA

Hei tokoilija,
tule Maiju Ojamiehen koulutukseen tiistai-iltana 4.6!

Maijulla on kokemusta, osaamista ja tuoretta tietoa, kotona pentu, kisakoira (maajoukkueessa) ja pari senioria, joista toinen on tva-westie.

Tule omien aiheidesi ja kysymystesi kanssa, olivat ne sitten isoja tai pieniä, aloittelijan, pennun tai kokeneemman kisailijan.

Koirakkokohtainen aika valintasi mukaan joko 30min tai 2x15min.
Hinta EKK:n jäsenille 20e, seuran ulkopuolisille 25e ja kuunteluoppilaille 5e.
Ilmoittaudu mahdollisimman pian (myös kuuntelemaan), jotta koulutus saadaan toteutettua: laita tekstiviesti numeroon 0405158464 / Mirkka.
Paikka tarkentuu myöhemmin.


Marko Vuorenmaa on tulossa kouluttamaan Elimäelle!

Jos Google ei ymmärrä kertoa, niin hänellä on vankka lajikokemus – 5 kertaa Sm-finaalissa sunnuntailla ja paras sijoitus 8. Nyt koirana kultainennoutaja jolla EVL kisaaminen aloitettu ja ensimmäisissä maajoukkueen karsinnoissakin käyty. Ensi kesän päätavoitteena heillä on SM-kisat. Kisaamisen ohella hän on toiminut lajin liikkurina. Myös kouluttaminen on jo tullut tutuksi.

Tarkoitus on rakentaa 2-3 kerran kurssi, niin, että saadaan muutama kerta palautetta samalta kouluttajalta. Ehkä siinä samalla voi saada lisämotivaatiota treenille, kun on mentävä uudelleen näytille. Kurssi käy Aivan Kaiken Tasoisille Koirakoille. Aikaa Markon kera tulee noin 20-25 min. Ja siihen päälle kuuntelut muiden suorittaessa.

Ensimmäinen päivä on sovittuna 16.6. Toinen kerta tulee elokuulle ja mahdollinen kolmas kerta on sovittavissa treenaajien ja Markon kesken.

Laitan tarkemmat infot hintoineen, kun kalenteri hommat selkiytyy lopullisesti.


 

UUSI TREENIPAIKKA

Täläl kaudella toteutamme viikkotreenit jokaisen lajin osalta (toko, agility, näyttely ja rally-toko) uudessa kohteessa:

Uusi paikka sijaitsee Mustilan Taimitarhojen vanhalla taimien kasvatus-ja säilytyskentällä osoitteessa; Taimitarhantie 33, 47200 Elimäki.

Kentän pohja on hiekkaa, ja parhaillaan koetamme saada kenttää treenattavaan kuntoon. Kunnostus ja viimeistely jatkuu varmasti kesän aikana, kun selviää, miten pohja reagoi muokkaukseen. Etenemme siis vanhalla viisaudella – hiljaa hyvä tulee.

Isomman kentän oheen teemme myös pienemmän alueen, joka pyhitetään toistaiseksi agilitylle. Kyseinen alue on vanha kasvihuoneen pohja, joka on tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin iso kenttä, ja näin ollen turvallisempi koirien (ja toki ohjaajienkin) fysiikalle sekä anturoille.

EKKn treenipaikka on viime vuosina ollut usein tien vieressä, eikä se onneksi ole ollut ongelma. Tämäkään kenttä ei tee poikkeusta, vaan sijoittuu tien läheisyyteen. Tällä kertaa kuitenkin aitaamme kummankin harjoitusalueen.

Alue on yksityisomistuksessa, joten jatkamme samoilla ohjeistuksilla kuin edellisellä kentälläkin:
Parkkeerataan autot vain niille osoitetuille paikoille, pidetään koirat kytkettyinä tai hyvin hallinnassa, SIIVOTAAN KOIRIEN JÄTÖKSET, kerätään roskat ja koetetaan sulautua alueelle häiriöttä.


KAUDEN 2019 TREENIT:

MA – Toko, klo 18 alkaen
TI – Agility, klo 19 alkaen
KE – Näyttely, klo 18.30 alkaen
TO- Rally-toko, klo 18 alkaen

Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki koirat, jotka ovat rokotettuja Kennelliiton rokotusohjelman mukaisesti: https://www.kennelliitto.fi/koiran…/koiran-rokotusmääräykset

Ohjaajalla täytyy olla jäsenmaksu suoritettuna, ja siitä todisteena jäsenkortti oikealla vuositarralla, kuittikopio maksusuorituksesta tai mahdollisuus todentaa mobiililaitteesta tapahtuma (valokuva, kuvakaappaus jne.).

Poikkeukset, jolloin EI VOI osallistua yhteisiin tapahtumiin/koulutuksiin:
* Koira on, tai on juuri ollut, sairas. Varoajat hoidoille -tai mahdolliselle tartuntariskille, saat selville eläinlääkäriltäsi.
* Koiralla on juoksut. (Poislukien viralliset kisat/kokeet – osallistuminen sääntöjen mukaisesti.)
* Koiralla vaativampia haasteita arjessa: esim. aggressiivisuus ja/tai hallintaongelmat, jotka vaativat intensiivisempää ohjausta kuin seuran perusharjoitukset. Meiltä voi saada vinkkejä tahoista, joita voi lähestyä.
* Agilityssä emme tällä hetkellä tarjoa pennuille suunnattua koulutusta, joten lajin harjoituksissa noudatamme 12 kuukauden ikärajaa.

Lajivastaavat:
RALLY-TOKO ja TOKO
Tarja Mäkelin, 045 340 6009
AGILITY
Heidi Suikkanen, 050 555 2017
Mari Huttunen, 040 759 3510
NÄYTTELY
Markku Suuronen, 050 055 8684


 

AGILITYN ESTEISIIN TUTUSTUMINEN-kurssi

Kurssin jälkeen koirakolla on valmiudet jatkaa agilityn harrastamista kerhon agilityn viikkotreeneissä tiistaisin.

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti koirille, jotka ovat täyttäneet vuoden. Mikäli jää tilaa, voi nuorempien koirienkin kanssa osallistua, mutta kaikkia esteitä ei pääse koiran kanssa tekemään iästä johtuen, vaan ohjaajan täytyy tyytyä opetustyyleihin perehtymiseen. Koiralla tulee olla peruskäskyt hallussa sekä koiraa tulee voida pitää vapaana esteitä opeteltaessa.

Kurssikerrat: 14.5., 21.5., 28.5., 4.6., 11.6. ja 18.6.
Aika: klo 18-19
Osallistujien määrä: 6 koirakkoa
Paikka: Mustilan koulu tai lähialueen kenttä
Hinta: 15 euroa
Sitovat ilmoittautumiset kerhon sähköpostiin: elimaenkoirakerho@gmail.com
Maksutiedot ja lisätiedot kurssista saat lähempänä kurssin aloitusta.

Nopeat syövät hitaat tässä tapauksessa, valitettavasti. Mikäli innokkaita löytyy paljon ja jäät ilman kurssipaikkaa, kannattaa tutustua lähialueen seurojen/yritysten tarjontaan agilityn tiimoilta! Myös kuunteoppilaaksi kurssille saa tietenkin tulla!